theeess.blogg.se

SAMMANFATTNING AV 2016

Publicerad 2016-12-31 03:21:04 i livet, min resa,

Beskriv året med tre ord.
Berg- och dalbana. Förlösande. Magiskt.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Det största som hänt mig/oss det här året har givetvis varit möjligheten att bli föräldrar. Det är lätt att ta den möjligheten för givet vilket kan leda till stor frustration och sorg om resan inte går som man önskat. Det var ett nervkittlande beslut att försöka skaffa barn och att våran resa slutade lyckligt är jag så otroligt tacksam för.

Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Genomgick min första förlossning, kan se tillbaka på den som en otroligt positiv upplevelse. Blev förälder, vår lilla tjej har varit fantastisk från första stund men det har varit tufft ändå med en såpass stor livsomställning. Varit föräldraledig, vilket är helt underbart men det är skönt att ta något extrapass på jobbet och få komma bort en stund. 
 

Har du blivit bättre på något?
Det här året har jag blivit bättre på att inte lösa obetydliga problem, utan istället försökt fokusera på helheten. Det har inte alltid fungerat men generellt så tycke jag att jag ändå lyckats bra. Jag har också blivit bättre på att förstå orsaken till problemet och ta mig vidare därifrån för att hitta lösningar.

Vad var extra dåligt med året?
I år har M´s jobbsituation och depression bidragit till mycket negativitet oss emellan. För honom har det varit en tuff vår och kanske ännu tuffare höst. Det är fortfarande inte bra och det skapar friktion i vårt förhållande vilket inte känns bra när vi har lilla Skorpan som behöver en stabil omgivning. Vi tänker givetvis på henne i första hand men ett barn känner också av kroppsspråk och sinnesstämning. Vi jobbar på detta varje dag och vissa dagar går helt enkelt bättre, andra sämre.

Vad var extra bra med året? 
29/7, då föddes vår underbara lilla Skorpan 

Vad grät du till?
Svaret  får återigen bli som förra året; ALLT. Jag grät när älskade lilltjejen äntligen låg på min mage. När min bästa vän förlorade sitt barn. När min vän berättade om hur hon blivit misshandlad fysiskt och psykiskt ett längre tag. När allting känts hopplöst. När hormonerna har svämmat över. När jag blivit berörd och glad.

Lärde du känna några nya människor? 
Ja, även detta år har bjudit på nya vänner. Jag har framförallt lärt känna en otroligt trevlig tjej genom babymassagen på BVC. De bor i samma område som oss vilket gör att vi kan ta promenader tillsammans och utbyta erfarenger sinsemellan (vilket är behövligt som nybliven förälder). Andra vänner har försvunnit, en tidigare nära vän till mig har sårat mig och jag har nog sårat henne. Vi har idag ingen kontakt och jag tror att det kommer förbli så. Andra vänner har jag kommit ännu närmre, kanske för att 2016 inte varit ett av de bästa åren så har vi behövt ställa upp för varandra ännu mera.

Och så slutligen; dina planer inför 2017?
Nästa år ska vi ta tag i våran relation på riktigt. Det känns viktigt att hitta tillbaka till en stabil grund, kanske hitta oss själva igen. Jag hoppas att året bjuder på friska tag vad gäller träning. Kanske kan vi ta nästa steg framåt om det känns rätt, M är ju trots allt den jag vill leva med.

That's all for now ♡

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela