theeess.blogg.se

UTMANINGEN

Publicerad 2014-11-15 21:45:25 i kost, min resa, träning,

Nu är vi inne på de sista veckorna av 2014. Det är den femtonde november idag, det står inte på förren advent, lucia, jul och nyår ska firas. Jag tycker inte om hösten med allt det kalla och gråa, däremot älskar jag vintern framförallt december. Jag är uppvuxen i ett litet samhälle där kyrkan har en otroligt bra barn- och ungdomsverksamhet, det är nog därifrån min förkärlek till just denna specifika månad kommer. Adventsgudstjänster, luciaövningar, julbak är ord som får minnerna att bubbla i mig, jag kan sakna just det här med min hemort nu när jag är äldre. December betyder ljus, värme, gemenskap och glädje och ger möjlighet till ett fint avslut på det gångna året. Nu är vi inte där riktigt än men ni vet vad man säger, den som väntar på något gott...
 
Jag har funderat lite på hur jag ska göra med alla sötsaker under just december. Jag vill verkligen satsa på LCHF (liberal) och det betyder att jag inte kommer kunna fika på en massa godsaker. Jag vet att godsakerna bara är en del av vintermyset men det är så mycket annat jag kan njuta av. Jag har bestämt mig att äta vad jag vill på julafton och nyårsafton, givetvis i rimlig mängd. Det kommer också att bli en god skinkmacka en gång i december med ett glas julmust. Ska prova att baka LCHF för att ha ett alternativ. Jag tror att det kan bli tufft, eller jag vet att det kommer att bli tufft men det är bara att stålsätta sig. Målet är att tänka logiskt, mina handlingar har en direkt koppling till mitt välmående och min hälsa. 
 
Det går hittills ganska bra med kosten, inget fika här inte. Det känns faktist inte så svårt att avstå från fikat men gud vad jag kan sakna chips och godis. Jag vet att frästelsen går över men när jag handlar får jag hålla hårt i kundvagnen. Lakris är det jag saknar mest, jag har alltid varit svag för turkisk peppar. Det som känns svårt med kosten är framförallt vad man ska ha för tillbehör till olika maträtter. Jag har några stycken alternativ som jag använder men det börjar bli lite ensidigt. Jag får söka lite på nätet, göra lite research om vad jag kan pröva för nya spännande recept. Det handla återigen om att våga testa något nytt och att se det positiva i det annorlunda. 
 
Träningen har jag inte kommit igång med som jag önskat, blev förkyld och sen har det stått still. Jag känner mig omotiverad att komma igång om jag ska vara ärlig, det känns tungt. Jag hittar inte en bra träningsform för mig. Just nu är ekonomin tajt så ett friskiskort kan jag inte köpa för tillfället. Hemmaträning i all ära men det blir tråkigt i längden. Jag ska försöka komma iväg till simhallen nästa vecka, det borde gå att komma iväg och simma två gånger i veckan. Skärpning. Ska jag nå mitt mål att gå ner till 85 kg så måste jag röra mer på mig, kosten gör mycket men inte allt. Jag har också funderat mycket på hur ofta jag ska väga mig. Nu väger jag mig varje dag, det går lite upp och ner inget som är ovanligt. Ska man väga sig en gång i veckan istället, alltså inte för ofta. Det blir lätt att man stirrar sig blind på siffrorna, samtidigt märker man snabbt om det går åt fel håll när man väger sig ofta. Hur som helst ska det bli kul att se om jag kan lägga i nästa växel så att vågen visar det jag önskar innan året är slut. 
 
That's all for now ♡

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela